Paste alla Norma

Pastele alla Norma - un preparat ideal pentru o cină în stil italian.

paste alla norma jpg

Ingrediente

350 g paste

1 vânătă mare

2 căței de usturoi

400 g roșii tocate

3 linguri ulei de măsline

sare

piper

100 g parmezan

1 linguriță oregano uscat

frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare

Tai vânăta cuburi de 1-2 cm, presari sare și le lași 15 minute la scurs. Ștergi cuburile cu un prosop curat, le așezi într-o tavă cu hârtie de copt, le stropești cu 2 linguri de ulei și le coci 25-30 de minute, până sunt rumenite și moi.

Între timp, pisezi usturoiul și-l călești într-o tigaie cu o lingură de ulei. Adaugi roșiile, oregano, sare și piper, și lași să fiarbă 15-20 de minute, până obții un sos gros.

Fierbi pastele conform instrucțiunilor, le scurgi, dar păstrezi puțin din apa în care au fiert. Amesteci pastele cu sosul de roșii și cu vinetele coapte. Dacă e nevoie, torni puțin din apa de la paste pentru cremozitate. Servești fierbinte, cu parmezan ras deasupra și frunze de busuioc proaspăt.