Paste cu brânză şi pătrunjel

paste cu branza si patrunjel jpeg

Pătrunjelul este bogat în vitamina A, vitamina C, vitamina B şi E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofilă şi magneziu. Conţinutul de vitamina C este mai mare de patru ori decât cel din portocală, iar conţinutul de fier este mai mare decât cel al spanacului. Din acest motiv am amestecat pătrunjel cu brânză şi am umplut nişte paste.

Ingrediente (12 bucăţi)

12 bucăţi mari de paste tip scoică 400 g brânză 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 lingură ulei piper

5 roşii

câteva frunze de pătrunjel tăiate fin

1 lingură ulei

sare

Mod de preparare

Fierbi pastele, conform indicaţiilor de pe ambalaj.Fărâmiţezi brânza cu o furculiţă şi o amesteci cu ceapa verde şi pătrunjelul tocate, uleiul şi piperul. Scurgi apa în care au fiert pastele şi le umpli cu compoziţie de brânză. Pentru sos, opăreşti roşiile câteva minute, le descojeşti şi le tai cubuleţe. Le pui într-un bol, le amesteci cu ulei, pătrunjel şi sare.

Serveşti scoicile umplute stropite cu sos din belşug.