Paste cu ciuperci şi sos tomat

E simplu şi gustos. Poţi fi sigur numai dacă încerci această reţetă.
Ingrediente
200 g penne 500 g ciuperci champignon mici 250 g carne tocată 1 ceapă 1 lingură unt 1/2 lingură făină 2 linguri pastă roşii 2 linguri smântână sare piper
Mod de preparare
Pastele se fierb al dente în apă cu un praf de sare, se pun la scurs şi se păstrează calde. Într-o tigaie mai mare, se căleşte ceapa tocată în unt, se adaugă carnea tocată şi ciupercile întregi. Se lasă, la foc mic, până scade apa lăsată de ciuperci şi de carne.
Pasta de roşii se amestecă cu făina şi se diluează cu 150 ml apă. Se toarnă sosul peste ciuperci şi se lasă să fiarbă până scade. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se aşază paste pe farfurie, se pun ciupercuţele cu carne şi se stropesc cu smântână.