Paste cu ciuperci şi spanac

paste cu ciuperci si spanac jpeg

Atunci când preferi o porţie de paste fără carne, încearcă reţeta cu ciuperci şi spanac, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

300 g paste

1 lingură ulei

150 g ciuperci feliate

240 g spanac

3 ouă

100 ml smântână

50 g parmezan ras

3 linguri seminţe de pin, opţional

nucşoară, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Căleşti ciupercile într-o tigaie, în puţin ulei, timp de 3-4 minute, până îşi schimbă culoarea. Amesteci cu frunzele de spanac, spălate şi uscate, şi mai laşi pe foc încă 1-2 minute. Tranferi pe  farfurie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Într-un bol, baţi ouăle împreună cu smântâna, jumătate din cantitatea de parmezan şi nucşoară. Condimentezi, după gust. Scurgi pastele şi le amesteci în tigaie cu sosul, până se îngroaşă. Adaugi ciupercile, spanacul şi seminţe de pin, opţional. Serveşti cu restul de parmezan.

Sursa https://realfood.tesco.com