Paste cu dovlecei

Pastele cu dovlecei sunt un preparat uşor şi săţios. Îţi propunem o reţetă simplă, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente 2 dovlecei sare piper 1 ardei 1 ceapă ulei 250 g tagliatelle Pentru sosul de iaurt 280 g iaurt 2-3 căţei de usturoi, pisaţi ½ legătură mărar
Mod de preparare
Speli dovleceii, îi tai felii, îi sărezi, îi piperezi şi-i aşezi pe prosoape de bucătărie 5-10 minute. Într-o tigaie antiaderentă, încinsă, torni puţin ulei şi frigi
feliile de dovlecei, pe ambele părţi, apoi le dai deoparte.
Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Mărunţeşti ceapa şi ardeiul, apoi le sotezi. Pastele le prepari conform instrucţiunilor de pe pachet. Serveşti dovleceii alături de paste, cu sos de iaurt, legume sotate şi mărar.