Paste cu legume şi sos bechamel

Prepară o inedită reţetă de paste cu legume. Îi putem spune tort cu paste şi legume. De fapt, îl poţi numi cum vrei tu!
Ce ai nevoie
400 g paste scurte 50 g parmezan ras
300 g făină
1 vârf de cuţit sare
2 gălbenuşuri
250 g unt
2 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi
1 ceapă mică
1 morcov mic
1 tijă de ţelină
400 g roşii cuburi din conservă
sare
piper
1 vârf de cuţit cu busuioc
1 linguriţă zahăr
20 g făină
20 g unt
250 ml lapte
1 praf de sare
1 vârf de cuţit de nucşoară
Cum se prepară
Se amestecă făina cu sarea, cu gălbenuşurile, cu untul rece şi se frământă un aluat neted. Se pune în folie de plastic şi se dă la rece o oră. Se fierb pastele al dente şi se scurg.
Se toacă ceapa şi usturoiul mărunt şi se călesc în uleiul încins. Se adaugă morcovul şi tija de ţelină tocate mărunt şi se lasă câteva minute. Se adaugă roşiile conservate, se
condimentează cu sare, piper, busuioc şi zahăr şi se fierbe până scade sosul.
Se topeşte untul, se pune făina, se amestecă şi se subţiază cu lapte, amestecându-se continuu. Se condimentează sosul bechamel cu sare şi nucşoară şi se fierbe timp de 15 minute, la foc mic. Se amestecă pastele cu sosul bechamel şi cu cel de roşii. Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă o formă rotundă, cu pereţi cu tot, unsă cu unt. Se înţeapă cu o furculiţă şi se coace 20 de minute. Se pun pastele în tartă, se presară cu parmezan ras şi se mai coace 30 de minute.