Paste cu porumb şi roşii
Dacă te grăbeşti, în 30 minute poţi prepara aceste paste rapide.
De ce ai nevoie ca să prepari paste cu porumb şi roşii:
1 pachet de 450 g paste
1/3 cană (70 g) cremă de brânză uşoară
1 lingură zeamă de lămâie
1 cutie de conservă cu porumb
2 căni (440 g) roşii cherry, tăiate jumătăţi
sare şi piper după gust
1 cană (220 g) coriandru verde tocat, plus încă ceva pentru ornare (sau busuioc dacă preferi)
Cum prepari paste cu porumb şi roşii:
Fierbi pastele in apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Păstrezi 1/2 cană din apa în care au fiert pastele. Scurgi restul de apă, readuci pastele în oală şi pui iar oala pe foc. Adaugi brânza cremă peste pastele fierbinţi şi amesteci până când brânza s-a topit. Adaugi zeama de lămâie, boabele de porumb şi roşiile cherry peste paste şi amesteci ca să se combine. În acest moment, brânza cremă trebuie că s-a topit, iar pastele e posibil să arate puţin cam uscate. Adaugă puţin din apa de la paste păstrată şi amestecă pentru a subţia brânza cremă şi pentru a crea un sos moale şi uşor. (dacă vrei, poţi adăuga ulei, supă, sau puţină smântână groasă). Gustă pastele şi adaugă sare şi piper dacă e necesar. Dacă ai pus porumb rece şi constaţi că pastele nu sunt atât de fierbinţi cum le-ai vrea, dă drumul la foc iar şi amestecă uşor pastele până ajung la temperatura dorită. Mai adaugă puţină apă de la paste (sau ulei /supă/smântână) dacă arată prea uscate. Adaugă coriandru sau busuioc tocat în paste. Serveşte imediat cu coriandru sau busuioc presărat deasupra.