Paste cu sos de brânză şi legume

1366372530 4984paste 20cu 20sos 20de 20branza 20si 20legume jpeg

Pastele sunt nelipsite de pe masa italienilor, dar au început să fie destul de importante şi în meniurile gătite de români. O variantă mai light este reţeta propusă de noi astăzi.

Ingrediente

500 g de paste colorate tip spirală

 400 g amestec de legume congelate

2 linguri cu unt

100 g de brânză

1 lingură de condimente pentru legume

2 linguri cu vârf cu făină

250 ml de lapte

200 ml de smântână

1 lingură ulei de măsline

1 linguriţă de sare

pătrunjel

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare şi cu un pic de ulei şi apoi le treci printr-un jet de apă şi le pui la scurs. Prepari sosul. Într-o cratiţă topeşti untul, adaugi treptat făina, amesteci repede, apoi adaugi şi laptele. Amesteci constant până când ajung să fiarbă. Nu uita să menţii focul mic aproximativ 5 minute.

După ce fierb, le tragi de pe foc, adaugi smântâna, condimentele pentru legume şi brânza. Laşi brânza să se topească, adaugi amestecul de legume şi fierbi sosul puţin. Aduci pastele la masă cu sosul de brânză şi pătrunjelul.