Paste cu sos de brânză şi legume

Pastele sunt nelipsite de pe masa italienilor, dar au început să fie destul de importante şi în meniurile gătite de români. O variantă mai light este reţeta propusă de noi astăzi.
Ingrediente
500 g de paste colorate tip spirală
400 g amestec de legume congelate
2 linguri cu unt
100 g de brânză
1 lingură de condimente pentru legume
2 linguri cu vârf cu făină
250 ml de lapte
200 ml de smântână
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă de sare
pătrunjel
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare şi cu un pic de ulei şi apoi le treci printr-un jet de apă şi le pui la scurs. Prepari sosul. Într-o cratiţă topeşti untul, adaugi treptat făina, amesteci repede, apoi adaugi şi laptele. Amesteci constant până când ajung să fiarbă. Nu uita să menţii focul mic aproximativ 5 minute.
După ce fierb, le tragi de pe foc, adaugi smântâna, condimentele pentru legume şi brânza. Laşi brânza să se topească, adaugi amestecul de legume şi fierbi sosul puţin. Aduci pastele la masă cu sosul de brânză şi pătrunjelul.