Paste siciliene

paste siciliene jpg

O reţetă simplă, pe care o poţi prepara atât la ocazii speciale cât şi pentru cină.

Ingrediente

1 pachet spaghete

2 vinete

4 roșii

1 linguriță zahăr brun

3 căței de usturoi

4-5 linguri ulei de măsline

50 g parmezan

sare și piper

frunze de busuioc

Mod de preparare

Tai vinetele rondele, le dai cu sare și le pui la scurs 30 de minute, apoi le ștergi și le prăjești într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Le scoți pe șervețele absorbante și le dai deoparte.

Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.

Între timp, pregătești sosul: încălzești 1-2 linguri de ulei, călești puțin usturoiul cât să elibereze aroma, adaugi roșiile date prin răzătoare, zahărul, sarea și piperul și lași pe foc 10-12 minute, amestecând ocazional.

Amesteci spaghetele cu vinetele, adaugi sosul de roșii, razi parmezan și decorezi cu frunze de busuioc.