Paste umplute cu spanac
Pastele în formă de scoici pot fi preparate cu orice umplutură de legume, atât timp cât sunt servite cu sos de roşii. Dar parcă cele umplute cu spanac sunt cele mai bune.
De ce ai nevoie pentru paste umplute cu spanac
12 scoici mari
2 morcovi
1 dovlecel
1 ceapă
1 lingură ulei
1 pachet spanac
100 g brânză
50 g parmezan
50 g mozzarella
sare
400 ml suc de roşii
Cum se prepară paste umplute cu spanac
Fierbi pastele în apă cu sare, până ce sunt aldente, adică puţin crude. Le scurgi şi le speli sub un jet de apă rece.
Încingi uleiul şi căleşti morcovii raşi, dovlecelul ras şi ceapa tocată. După ce s-au înmuiat, pui spanacul tocat şi mai ţii pe foc până scade zeama. Dai deoparte şi adaugi brânza, mozzarella rasă şi sare după gust. Pui jumătate din sucul de roşii într-o tavă, umpli scoicile cu umplutura şi le aşezi în tavă. Deasupra torni restul de sos şi tai tava la cuptor 15-20 de minute. Presari parmezanul şi mai ţii la cuptor 5 minute.
Sursa foto http://www.simplehealthykitchen.com