Patatas bravas

patatas bravas jpeg

Indiferent de anotimp, cartofii nu lipsesc din meniul nostru. De data aceasta, prepară-i cu vin alb, chimion, maioneză şi roşii descojite!

Ingrediente

3 cartofi potriviţi 200 ml ulei

Pentru sos:

½ ceapă

2 căţei usturoi

2 ardei iuţi, mici

240 ml vin alb

2 linguriţe zahăr

½ linguriţă chimion

1 linguriţă boia dulce

500 g roşii descojite

2 linguri maioneză

Preparare

Speli bine cartofii şi-i fierbi circa 20 de minute. Iei vasul de pe foc şi laşi să se răcească. Toci ceapa mărunt şi-o căleşti în puţin ulei încins. Adaugi usturoiul şi ardeiul iute tăiaţi feliuţe şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu.

Adaugi vinul, roşiile mărunţite, zahărul, boiaua, chimionul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Laşi să fiarbă până când sosul scade la jumătate. Iei vasul de pe foc şi laşi să se răcească. Torni sosul în blender şi mixezi până obţii o pastă omogenă. Adaugi maioneza şi amesteci din nou.

Torni sosul într-un bol şi-l laşi la rece. Cureţi cartofii de coajă şi-i tai cubuleţe. Încingi ulei într-o tigaie şi rumeneşti cartofii, întorcându-i pe toate părţile. Trebuie să fie crocanţi.

Îi scoţi pe hârtie absorbantă şi-i sărezi, după gust. Îi mai poţi pune într-o tavă, pe hârtie de copt, şi să-i introduci la cuptor pentru 20 de minute.

Aşezi cartofii într-un bol, torni sosul picant, amesteci şi serveşti. Sosul rămas poate fi păstrat la frigider chiar şi o săptămână.