Pelmeni cu ciuperci şi brânză

Pentru cei care nu vor să mănânce carne, pot umple aceste „gogoşele de aluat“ sau pelmeni cu brânză şi ciuperci. Gustul este categoric diferit, dar asta nu înseamnă cu este mai puţin gustos.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină 2 ouă 1 linguriţă sare 50 ml apă călduţă
Pentru umplutură
300 g telemea de oi (sau de capră)
150 g brânză proaspătă de vaci
2 ouă
Pentru servit
50 g unt topit
150 ml smântână
Mod de preparare
Se amestecă făina cu sarea, ouăle, apa călduţă şi se frământă un aluat omogen şi elastic. Se lasă 20 de minute să se odihnească şi apoi se întinde o foaie subţire, care se
taie în cercuri cu diametrul de circa 10 cm.
Separat, se rade telemeaua, se amestecă bine cu brânza de vaci şi cele două ouă. Se pune pe fiecare cerculeţ de aluat câte o linguriţă de brânză, se pliază în două şi se lipesc bine marginile prin apăsare.
Se fierb în apă clocotită cu sare circa 20 de minute, până când colţunaşii se lasă la fundul vasului. Se scot cu spumiera şi se servesc fierbinţi stropiţi cu unt topit şi cu
smântână.
sursa foto: Shutterstock