Pilaf cu ciuperci şi spanac

1 66260760 xl jpg jpeg

În zilele de post, proteină vegetală plus fibre înseamnă să te hrăneşti sănătos. Iată reţeta de pilaf cu ciuperci şi spanac.

De ce ai nevoie ca să faci pilaf cu ciuperci şi spanac:

1 ceapă 1 ½ cană orez cu bobul rotund 500 g spanac spălat şi uscat 500 g ciuperci 1 morcov 1 ţelină 2 linguri ulei sare piper ½ legătură pătrunjel turmeric, după gust

Cum prepari pilaf cu ciuperci şi spanac:

Speli orezul şi îl laşi în apă în timp ce cureţi şi toci ceapa, ciupercile şi pătrunjelul. Rădăcinoasele le dai prin răzătoarea

mică. Pui ciupercile la fiert în apă fierbinte cu sare 5-10 minute. Păstrezi apa în care au fiert. Căleşti în ulei ceapa până se înmoaie, adaugi ciupercile, rădăcinoasele, spanacul tăiat şi ţii pe foc încă 1-2 minute, apoi adaugi orezul şi-l acoperi cu apa în

care au fiert ciupercile. Laşi să fiarbă la foc mic, 15-25 de minute, amestecând ocazional şi completând cu apă caldă, dacă e nevoie. Asezonezi cu piper şi turmeric, după gust, apoi presari pătrunjelul tăiat fin şi iei de pe foc.