Pilaf de ardei (reţetă de post)

Ţi-am pregătit o reţetă simplă, pentru zilele în care vrei să ţii post. Acest pilaf de ardei este uşor de preparat şi foarte delicios.
Pilaf de ardei – Ingrediente
4-5 ardei graşi de diferite culori 250 g orez 1 ceapă mare 1 lingură bulion sau 2-3 roşii 3 linguri ulei sare piper
Pilaf de ardei – Mod de preparare
Cureţi ardeii de cotoare şi seminţe, îi tai felii subţiri, ca fideaua, şi îi înăbuşeşti într-o tigaie cu puţin ulei, până se înmoaie.
Separat, căleşti ceapa în ulei, adaugi orezul şi îl înăbuşeşti puţin în ulei, cât să se îmbibe bine, apoi amesteci cu ardeii. Aşezi toată compoziţia într-o cratiţă, adaugi două căni de apă, o lingură de bulion sau 2-3 roşii tăiate în sferturi. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi dai la cuptorul încins, în prealabil, până scade complet lichidul, iar boabele de orez sunt fierte bine şi rămân întregi.
Foto: allrecipes.com