Pilaf din conopidă cu ouă
Ingrediente
1 conopidă mare
2 morcovi medii
3 ouă
3 linguri ulei de susan
sare
piper
1 ceapă verde, tocată fin
100 g porumb dulce
2 căței de usturoi
Mod de preparare
Speli și usuci bine conopida. O rupi buchețele și le mărunțești folosind un robot de bucătărie până obții o textură asemănătoare orezului.
Cureți morcovii și-i tai cubulețe.
Într-un wok, călești în 2 linguri de ulei de susan morcovii și porumbul dulce 5-7 minute, amestecând frecvent, până când legumele se gătesc, dar rămân ușor crocante. Adaugi usturoiul tocat și îl mai gătești 1 minut. Pui legumele deoparte.
În aceeași tigaie, pui lingura de ulei de susan rămasă, adaugi orezul de conopidă și îl gătești 5-7 minute, amestecând ocazional, până când devine moale și ușor rumenit.
Într-o parte a wokului, bați ouăle și amesteci continuu până când sunt complet gătite și sfărâmate. Pui legumele gătite și ouăle în tigaia cu orezul de conopidă și condimentezi cu sare și piper după gust. Presari ceapa verde tăiată mărunt.