Piure de cartofi şi rădăcină de ţelină

Piure de cartofi si radacina de telina jpeg

Nu mai ştii ce să mănânci în zilele de post? Ei bine, ţi-am găsit o reţetă extrem de uşoară, care te va ajuta să ieşi din impas. Prepară-ţi şi tu acest delicios piure de cartofi şi rădăcină de ţelină.

Piure de cartofi şi rădăcină de ţelină – Ingrediente

4 cartofi mari 300 g ţelină (rădăcină) 1 căpăţână de usturoi 4 linguri ulei 3 crenguţe de cimbru verde sare piper

Piure de cartofi şi rădăcină de ţelină – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul, speli cartofii, apoi îi freci cu sare grunjoasă. Înţepi coaja cu o furculiţă şi îi aşezi într-o tavă (într-o parte), apoi îi dai la cuptor 30 de minute.

Tai rădăcina de ţelină în bucăţi mari şi separi căţeii de usturoi, le aşezi pe o bucată mare de hârtie de copt. Pui sare grunjoasă şi piper negru, după gust, le stropeşti cu 2 linguri de ulei, amesteci cât să se acopere ingredientele şi apoi le înveleşti ca într-un pachet, dar nu foarte strâns.

După ce cartofii au stat 30 de minute în cuptor, adaugi pacheţelul cu ţelină în aceeaşi tavă şi dai din nou la cuptor, 20-30 de minute, până când cartofii şi ţelina s-au înmuiat şi s-au copt bine.

Scoţi miezul cartofilor din coajă, storci pulpa usturoiului şi le pasezi cu ţelina. Alegi frunzuliţele de cimbru, le pui în piure, încorporezi restul de ulei şi pasezi din nou, până obţii un piure fin. Guşti şi, dacă e cazul, mai condimentezi cu sare şi piper. Serveşti piureul cald.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Piure de cartofi cu brânză, o combinaţie irezistibilă

Piure de cartofi cu brânză, o combinaţie irezistibilă

Cea mai bună reţetă de piure de conopidă cu rozmarin şi usturoi

Cea mai bună reţetă de piure de conopidă cu rozmarin şi usturoi

Piure de cartofi cu usturoi

Piure de cartofi cu usturoi