Pizza cu legume

pizza cu legume jpeg

Pentru vegetarieni, dar nu numai, avem această reţetă de piza cu legume.

Ingrediente

Pentru blat 600 g făină 300 ml apă călduţă 25 g drojdie 1 lingură margarină 1 praf de sare

1 ceapă

1 morcov

1 ţelină mică

2 linguri ulei

2-3 roşii

2 căţei de usturoi

6-7 măsline fără sâmburi, feliate

1 dovlecel

3 linguri boabe de porumb dulce

2-3 ciuperci

50 g caşcaval sare piper

Cum se prepară

Se amestecă făina cu drojdia, se adaugă treptat apa călduţă, margarina şi praful de ­sare. Se frământă ­până se obţine un aluat neted şi elastic, care se desprinde uşor de ­mână. Se întinde o foaie, se aşază într-o tavă dreptun­ghiulară unsă şi tapetată cu făină şi se lasă să crească până se pregăteşte umplutura. Se curăţă ceapa, morcovul şi ţelina, se ­taie mărunt şi se călesc în uleiul ­bine încins. Când încep să se înmoaie, se condimentează, se pun roşiile tăiate felii, apoi se întind pe suprafaţa blatului. Se ornează cu felii de dovlecel, de ciuperci, usturoi, ­felii de măsline şi boabe de porumb. Se adaugă câteva ­felii de caşcaval şi se coace în cuptorul bine încălzit, circa 35-40 de minte.