Pizza cu legume

Cu blat subţire sau gros, cu carne sau fără, pizza a ajuns o mâncare foarte apreciată la noi. De aceea, îţi propunem două reţete inedite.
Ingrediente
Pentru blat 250 g făină 1 cub de drojdie 2 linguri de ulei 10 măsline negre 4-5 linguri apă caldă
350 g telemea de oi
2 linguri ulei
1 ceapă roşie
1 ardei gras, galben
1 ardei gras, roşu
1 dovlecel
1 roşie
pătrunjel verde
Preparare
Pentru aluat, amesteci făina, drojdia dizolvată în apă caldă şi uleiul până devine un aluat elastic. Adaugi măslinele tăiate mărunt şi frămânţi în continuare câteva minute. Laşi aluatul 10-15 minute să se odihnească. Întinzi aluatul puţin mai mare decât tava rotundă în care vei coace pizza. Aşezi în mijloc legumele tăiate fideluţă iar pe margine pui ¾ din cantitatea de brânză. O acoperi cu aluatul care este mai mult pe margine, astfel încât să se formeze o margine din aluat care să fie umplută cu brânză atunci când vei tăia.
3Pui şi restul brânzei, stropeşti cu ulei şi introduci forma în cuptorul bine încins, pentru aproximativ 20 de minute. Serveşti pizza caldă, presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt.