Pizza din conopidă
Iată o variantă ideală pentru o masă savuroasă și sănătoasă.
Ingrediente
Pentru crusta de conopidă
1 conopidă mică, curățată și ruptă buchețele
1/4 cană făină de migdale
2 linguri amidon alimentar
2 căței de usturoi
sare și piper, după gust
ulei, pentru uns tava
Pentru topping:
felii de roșii proaspete
frunze proaspete de busuioc
brânză cu conținut scăzut de grăsimi
Mod de preparare
Pentru crustă, pui bucățile de conopidă într-un robot de bucătărie și mixezi până ce se mărunțesc. Transferi bucățelele într-o cârpă de bucătărie curată și storci excesul de apă. Într-un castron, amesteci conopida, făina de migdale, amidonul, usturoiul bine mărunțit, sarea și piperul până obții o compoziție omogenă. Întinzi amestecul de conopidă într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Coci crusta în cuptorul preîncălzit 20-25 de minute sau până când devine aurie și se întărește ușor.
După ce crusta este coaptă, o scoți din cuptor și adaugi brânza rasă, feliile de roșii și frunzele de busuioc. Introduci pizza în cuptor pentru încă 10 minute sau până când roșiile sunt rumenite și brânza s-a topit. Se servește imediat.