Pizza din conopidă

pizza din conopida jpg

Iată o variantă ideală pentru o masă savuroasă și sănătoasă.

Ingrediente

Pentru crusta de conopidă

1 conopidă mică, curățată și ruptă buchețele

1/4 cană făină de migdale

2 linguri amidon alimentar

2 căței de usturoi

sare și piper, după gust

ulei, pentru uns tava

Pentru topping:

felii de roșii proaspete

frunze proaspete de busuioc

brânză cu conținut scăzut de grăsimi

Mod de preparare

Pentru crustă, pui bucățile de conopidă într-un robot de bucătărie și mixezi până ce se mărunțesc. Transferi bucățelele într-o cârpă de bucătărie curată și storci excesul de apă. Într-un castron, amesteci conopida, făina de migdale, amidonul, usturoiul bine mărunțit, sarea și piperul până obții o compoziție omogenă. Întinzi amestecul de conopidă într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Coci crusta în cuptorul preîncălzit 20-25 de minute sau până când devine aurie și se întărește ușor.

După ce crusta este coaptă, o scoți din cuptor și adaugi brânza rasă, feliile de roșii și frunzele de busuioc. Introduci pizza în cuptor pentru încă 10 minute sau până când roșiile sunt rumenite și brânza s-a topit. Se servește imediat.