Pizza vegetariană

pizza vegetariana jpg

Ai renunţat la carne, dar nu vrei să renunţi la pizza? Atunci încearcă această reţetă de pizza vegetariană, uşor de făcut.

Ingrediente

400 g făină

7 g drojdie uscată

1 linguriță zahăr

1 linguriță sare

240 ml apă călduță

2 linguri ulei de măsline

sos de roșii

busuioc, cimbru

mozzarella

legume la alegere (ardei, ceapă, roșii, praz, măsline)

Mod de preparare

Amesteci făina, drojdia Secretul Bunicii, zahărul și sarea într-un bol. Adaugi apa călduță și uleiul de măsline și amesteci până se formează un aluat moale. Frămânți aluatul, îl acoperi și-l lași să crească o oră sau până își dublează volumul.

Întinzi aluatul pe o tavă de pizza, îl ungi cu sosul de roșii și așezi legumele tăiate. Razi brânza deasupra. Coci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute sau până când marginile sunt aurii și brânza este topită și ușor rumenită.