Pizza vegetariană
Ai renunţat la carne, dar nu vrei să renunţi la pizza? Atunci încearcă această reţetă de pizza vegetariană, uşor de făcut.
Ingrediente
400 g făină
7 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
240 ml apă călduță
2 linguri ulei de măsline
sos de roșii
busuioc, cimbru
mozzarella
legume la alegere (ardei, ceapă, roșii, praz, măsline)
Mod de preparare
Amesteci făina, drojdia Secretul Bunicii, zahărul și sarea într-un bol. Adaugi apa călduță și uleiul de măsline și amesteci până se formează un aluat moale. Frămânți aluatul, îl acoperi și-l lași să crească o oră sau până își dublează volumul.
Întinzi aluatul pe o tavă de pizza, îl ungi cu sosul de roșii și așezi legumele tăiate. Razi brânza deasupra. Coci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute sau până când marginile sunt aurii și brânza este topită și ușor rumenită.