Plăcinta ciobanului. Reţetă vegetariană

De obicei, această reţetă se prepară cu carne de vită. De data aceasta am încercat varianta vegetariană a reţetei de plăcintă a ciobanului, o readaptare, dar la fel de gustoasă.
Plăcinta ciobanului. Reţetă vegetariană - Ingrediente
1 cană linte fiartă 2 căţei usturoi 1 ceapă 1 lingură ulei 3 morcovi 2 tije ţelină 250 g ciuperci sare 1 linguriţă cimbru uscat ½ linguriţă boia afumată piper 1 lingură bulion 1 lingură făină 1 cană supă de legume 1 cană mazăre 4 căni piure de cartofi
Plăcinta ciobanului. Reţetă vegetariană - Mod de preparare
Pisezi usturoiul şi toci ceapa. Sotezi ceapa şi usturoiul în ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu pânăp când devine ceapa translucidă (3-5 minute). În acest timp, adaugi morcovii şi tijele de ţelină tocate în tigaie şi continui să sotezi încă 5 minute.
La final, adaugi ciupercile, sare, cimbru, boiaua şi puţin piper în tigaie. Continui să sotezi până când ciupercile se mai înmoaie (3-5 minute). Adaugi bulionul şi făina în tigaie. Amesteci şi găteşti legumele cu făina şi bulionul şi laşi pe foc 2 minute.
Torni supa de legume în tigaie, amestecând pentru a dizolva făina şi bulionul de pe fundul tigăii. Lasă să fiarbă până se mai îngroaşă. Adaugi lintea şi mazărea şi laşi să fiarbă câteva minute.
Încingi cuptorul. Torni amestecul de legume într-un vas termorezistent. Împrăştii piureul de cartofi peste legume, pe întreaga suprafaţă a vasului, nivelând. Dacă vrei, foloseşti dosul unei linguri pentru a forma un model decorativ.
Laşi la cuptor plăcinta ciobanului, timp de 15 minute.
sursa: http://www.budgetbytes.com/