Plăcintă cu brânză şi spanac

Descoperă cum se prepară cea mai simplă plăcintă cu brânză şi spananc.
Ai nevoie de
Pentru aluat
150 g făină
100 g margarină
3 linguri apă
1 praf de sare Pentru umplutură
250 g spanac congelat
1 fir de praz
100 g ciuperci
1 ardei gras
1 ceapă
4 ouă
300 ml lapte
250 g telemea rasă
1 linguriţă oregano
sare
piper
ulei
Cum se prepară
Amesteci făina cu sarea, adaugi margarina tăiată cubuleţe şi frămânţi cu degetele până obţii un aluat sfărâmicios.Adaugi apa puţin câte puţin şi continui să frămânţi până ce aluatul nu mai e lipicios. Laşi la rece 30 de minute, apoi întinzi o foaie şi îmbraci o tavă cu diametrul de 20 cm unsă şi tapetată.
Înţepi foaia cu furculiţa în câteva locuri şi coci în cuptorul preîncălzit circa 10 minute. Căleşti ceapa tocată mărunt şi prazul (din, care opreşti rondele pentru decor). Adaugi ciupercile şi ardeiul, tăiate după dorinţă.
Când a scăzut apa lăsată de ciuperci, adaugi spanacul şi mai laşi să fiarbă câteva minute. Într-un vas baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi laptele, sare, piper, oregano şi baţi în continuare să se omogenizeze. Adaugi spanacul şi torni umplutura pe blatul semicopt, adaugi amestecul de ouă, presari brânza pe deasupra şi rondelele de praz.
Laşi la cuptor încă 30 de, minute până se aureşte. Se serveşte caldă sau rece, după gust.