Plăcintă cu legume

Legume care de care mai apetisante şi-au dat întâlnire într-o delicioasă plăcintă.
Ingrediente (1 tavă) 500 g făină 300 g iaurt 10 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 praf sare
Pentru umplutură
2 dovlecei
1 mână frunze de spanac, bine spălate
1 iaurt mic
4-5 roşii uscate în ulei
200 g brânză de capră
2 ouă
sare
piper
Mod de preparare
Speli dovleceii, îi usuci şi îi tai rondele, apoi le aşezi pe o hârtie absorbantă. Amesteci brânza rasă, iaurtul, roşiile, frunzele de spanac uscate bine, ouăle bătute, potriveşti, dacă e cazul, de sare şi piper.
Combini iaurtul cu uleiul şi cu sarea, apoi adaugi, în ploaie, făina amestecată cu praful de copt şi frămânţi un aluat elastic. Întinzi aluatul, apoi îl aşezi într-o tavă tapetată, adaugi umplutura, pui din loc în loc rondelele de dovlecei şi îndoi uşor aluatul peste ingrediente. Dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte plăcinta.