Plăcintă cu spanac

placinta cu spanac jpeg

Spanacul e pe toate drumurile, cum se zice, aşa că ne-am propus să te ademenim cu fel şi fel de reţete.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 500 g făină 200 g unt 2 ouă 4 linguri lapte 1 praf de copt sare

300 g spanac proaspăt

3 legături ceapă verde

3 ouă

4 linguri smântână

2 linguri ulei

sare

piper

Cum se prepară

Se frământă un aluat din toate ingredientele şi se lasă la rece 30 de minute. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei, se adaugă spanacul spălat şi tocat şi se adaugă puţină apă. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când spanacul e fiert, după care se lasă să se răcească.

Din 2/3 din aluat se întinde o foaie mai mare, cât să îmbrace pereţii formei şi să poată fi rulat puţin. Se aşază în forma unsă şi se toarnă amestecul de spanac amestecat cu ouăle bătute cu smântâna. Din ­aluatul rămas se întinde o foaie, ­care se aşază peste umplutură şi se rulează prima în interior. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute, până se rumeneşte.

Acelaşi aluat poate fi folosit şi la o plăcintă cu brânză.