Plăcintă cu spanac

placinta cu spanac jpeg

Ne-am răsfăţat cu o bucată din această plăcintă cu spanac şi a fost foarte bine. Poate îţi doreşti un astfel de răsăfăţ!

Ingrediente (1 plăcintă)

Pentru aluat 650 g făină 250 g unt 1 praf de copt zeama de la 1 lămâie 1 praf sare 4 ouă

500 g spanac congelat

200 g brânză telemea, mai puţin sărată

1 ceapă

2 ouă

3-4 linguri ulei

piper

50 ml smântână

1 ou, pentru uns

1 lingură seminţe chimen

Mod de preparare

Amesteci făina cu untul la temperatura camerei. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lămâie, sare şi ouăle, unul câte unul. Frămânţi până obţii un aluat elastic, pe care-l dai la rece 2 ore. Decongelezi spanacul şi-l laşi la scurs.

Căleşti în ulei ceapa tocată până se înmoaie. Adaugi spanacul şi laşi pe foc până scade zeama. După ce s-a răcit, încorporezi brânza telemea rasă, ouăle, smân­tâna şi piperul, după gust. Dai deoparte o treime din aluat, iar din restul întinzi o foaie. Pui umplutura şi rulezi nu foarte strâns. Aplatizezi.

Din aluatul rămas faci două rulouri subţiri, pe care le împleteşti şi le aşezi deasupra plăcintei. Pui plăcinta într-o tavă cu hârtie de copt. O ungi cu ou, presari chimen şi o dai la cuptor până se rumeneşte