Plăcintă cu spanac

Pentru această reţetă poţi folosi (recomandat) spanac proaspăt, dar şi congelat, dar numai bine scurs.
Ingrediente (1 tartă)
Pentru blat 200 g făină 1 lingură ulei 150 ml lapte 10 g drojdie uscată 1 praf de sare
200 g spanac proaspăt
1 legătură ceapă verde
1 lingură unt
150 g brânză telemea de oaie
100 ml smântână
50 g caşcaval ras
2 ouă
1 linguriţă griş
busuioc şi cimbru uscate
sare
piper
1 ou
1 lingură caşcaval ras
Mod de preparare
Aşezi făina într-un castron, împreună cu drojdia uscată şi un praf de sare. Adaugi uleiul, laptele şi amesteci bine. Frămânţi până se formează un aluat omogen, elastic, pe care îl laşi acoperit, la loc cald, să dospească, circa 40 de minute.
Între timp, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi bine, îl tai şuviţe şi îl căleşti împreună cu ceapa verde tocată şi o lingură de unt. Iei vasul de pe foc. După ce se răcoreşte spanacul, îl amesteci cu telemeaua mărunţită, caşcavalul ras, ouăle, smântâna şi grişul. Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi ierburi aromate.
Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea interiorul unei forme de plăcintă, cu pereţi cu tot, lăsând aluatul să curgă puţin peste margini. Îl înţepi în mai multe locuri să nu se umfle la copt şi torni umplutura. Aluatul care atârnă îl aduci peste umplutură. Torni peste ea un ou bătut cu caşcaval ras pentru crustă. Introduci plăcinta în cuptorul bine încins aproximativ 50 de minute. O serveşti caldă sau rece.