Plăcintă de roșii și ceapă caramelizată

placinta cu rosii jpg

Această plăcintă cu roşii și ceapă caramelizată este perfectă pentru cei care au renunţat la carne.

Ingrediente

Pentru blat

300 g făină drojdie cât o nucă

50 ml apă călduță

20 ml ulei vegetal

1 praf de zahăr

1 praf de sare

Pentru umplutură

1 kg roșii cherry

1 lingură zahăr brun

500 g ceapă roșie

cimbru uscat

150 g brânză telemea rasă

ulei de măsline

sare și piper

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci drojdia cu apa călduță, sarea, zahărul și uleiul, apoi adaugi făina, treptat, până obții un aluat omogen și elastic. Îl lași 30 de minute la dospit.

Încingi 2 linguri de ulei într-o cratiță și călești ceapa tăiată julien. Adaugi sare și piper, după gust și lași până se înmoaie, amestecând frecvent. Pui zahărul brun și lași 1 minut sau până când ceapa se caramelizează.

Întinzi aluatul într-o tavă termorezistentă în care ai pus hârtie de copt și o înțepi cu furculița, din loc în loc. Așezi roșiile tăiate jumătăți peste blat, ceapa caramelizată, presari cimbrul și brânza rasă. O introduci în cuptorul încins 30 de minute, o scoți și o lași să se răcorească în tavă înainte de a o tăia.