Plăcinte cu ceapă verde
Plăcintele cu ceapă verde sunt delicioase și simplu de făcut.

Ingrediente
5-6 fire ceapă verde
250 g făină
150 ml apă caldă
1 pliculeț drojdie uscată
1/2 linguriță zahăr
sare, după gust
3 lingurițe ulei de susan, pentru uns
1 lingură ulei vegetal, pentru prăjit
Mod de preparare
Amesteci 2-3 linguri de făină și puțină apă cu zahărul, cu drojdia și cu sare. Lași deoparte.
Cerni restul de făină într-un bol, faci o gropiță în mijloc, torni apa rămasă în fir subțire, adaugi amestecul cu drojdie și începi să frămânți până când obții un aluat ferm. Îl lași deoparte, cel puțin 30 de minute.
Speli ceapa verde, o usuci și o tai rondele.
Presari făină pe suprafața de lucru, împarți aluatul în 4 bucăți și le întinzi pe fiecare în foi subțiri. Le presari cu sare, după gust, le ungi cu ulei de susan, adaugi codițele de ceapă, rulezi și formezi un melc, apoi îl întinzi cu sucitorul. Procedezi astfel cu fiecare bucată de aluat în parte.
Ungi o tigaie antiaderentă cu ulei și coci plăcintele pe fiecare parte, până devin aurii.