Plăcințele cu varză murată
Iată o reţetă ideală de mâncare de iarnă.
Ingrediente pentru plăcințele cu varză murată
Pentru aluat:
500 g făină
300 ml apă
20 g drojdie
1 linguriță sare
1 lingură ulei
Pentru umplutură:
1 kg varză murată
3 roșii
1 ceapă
2 morcovi
3 linguri ulei
sare
piper
Cum faci plăcințele cu varză murată
Dizolvi drojdia în apă călduță, adaugi uleiul, făina și praful de sare. Frămânți aluatul până nu se mai lipește de mâini și devine elastic. Lași la dospit o oră.
Speli varza, îndepărtezi primele foi și o toci fideluță. Călești ceapa tocată în ulei împreună cu morcovii dați prin răzătoarea mare, adaugi varza și lași pe foc 15 minute. Pui și roșiile date prin răzătoare, sare și piper după gust și fierbi până când scade zeama. Lași deoparte la răcorit.
Împarți aluatul în 10 biluțe egale și, pe masa presărată cu făină, le întinzi. Umpli fiecare foaie cu varza călită, aduni marginile în partea de sus și sigilezi bine.
Le pui în tavă cu hârtie de copt și le lași la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc.