Plăcințele cu varză murată

placinte cu varza jpg

Iată o reţetă ideală de mâncare de iarnă.

Ingrediente pentru plăcințele cu varză murată

Pentru aluat:

500 g făină

300 ml apă

20 g drojdie

1 linguriță sare

1 lingură ulei

Pentru umplutură:

1 kg varză murată

3 roșii

1 ceapă

2 morcovi

3 linguri ulei

sare

piper

Cum faci plăcințele cu varză murată

Dizolvi drojdia în apă călduță, adaugi uleiul, făina și praful de sare. Frămânți aluatul până nu se mai lipește de mâini și devine elastic. Lași la dospit o oră.

Speli varza, îndepărtezi primele foi și o toci fideluță. Călești ceapa tocată în ulei împreună cu morcovii dați prin răzătoarea mare, adaugi varza și lași pe foc 15 minute. Pui și roșiile date prin răzătoare, sare și piper după gust și fierbi până când scade zeama. Lași deoparte la răcorit.

Împarți aluatul în 10 biluțe egale și, pe masa presărată cu făină, le întinzi. Umpli fiecare foaie cu varza călită, aduni marginile în partea de sus și sigilezi bine.

Le pui în tavă cu hârtie de copt și le lași la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc.