Portofele cu legume
Merg de minune servite alături de un sos de usturoi sau un sos picant. Află cum se prepară cele mai delicioase portofele cu legume.
De ce ai nevoie pentru portofele cu legume
130 g făină integrală
150 g făină albă
1 ou
50 g unt
1 praf de sare
2 linguri ulei de măsline
5 linguri apă rece
180 g vinete tocate
300 g cartofi
1 ceapă mică
½ lingură oregano uscat
85 g brânză feta
Cum se prepară portofelele cu legume
Amestecă făina cu praful de sare, adaugă oul, untul tăiat cubuleţe şi uleiul. Frământă până obţii un aluat sfărâmicios Încorporează lingurile de apă şi continuă să frămânţi. La final, dă aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Taie cubuleţe vânăta şi ardeii curăţaţi. Toacă ceapa. Presară în strat uniform legumele într-o tavă cu hârtie de copt, presară oregano şi dă la cuptor 10-15 minute, până cartofii devin uşor maronii. Amestecă brânza feta tăiată cubuleţe cu legumele.
Întinde aluatul şi taie cercuri. Pune în fiecare cerc legume şi uneşte capetele, presând bine. Pune portofelele într-o tavă cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor 20 de minute.
Sursa foto http://www.carolinescooking.com