Prăjitură cu morcovi

prajitura cu morcovi si portocale jpeg

Morcovi avem mai mereu prin frigider. Aşa că astăzi ne-am gândit să nu-i mai punem în ciorbă şi în mâncare, ci într-o...prăjitură. Ingrediente

4 morcovi mari

6 ouă

180 g făină

150 g zahăr

200 g unt

2 linguri smântână groasă

50 g nuci măcinate

2 linguri cacao

1 praf de sare

1 pliculeţ zahăr vanilat

1 praf de copt

Pentru cremă

200 g ciocolată albă

250 g frişcă lichidă

100 g margarină

100 g fulgi de cocos

Pentru decor

100 g ciocolată neagră

Cum se prepară

Se curăţă, se spală morcovii, se zvântă bine şi se rad. Se lasă la scurs în strecurătoare. Separat, se freacă gălbenuşurile cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat,

până se obţine o compoziţie cremoasă.

Se adaugă untul, smântâna, morcovii raşi, nuca măcinată, cacaua şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă până se omogenizează. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează uşor în amestecul cu gălbenuşuri, apoi se toarnă compoziţia într-o formă medie unsă şi tapetată cu făină. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace circa 45-50 de minute.

Separat, se topeşte ciocolata în bain-marie împreună cu margarina, se adaugă fulgii de cocos şi se amestecă. Se lasă să se răcorească. Frişca se bate bine şi se amestecă cu ciocolata.

După răcire, se taie blatul în două, pe orizontală, se adaugă un strat subţire de cremă între cele două felii, se întinde un strat mai gros de cremă deasupra şi se pune la rece

pentru circa două ore. Se porţionează şi se decorează cu ciocolată neagră rasă.

sursa foto: Shutterstock