Praz în aluat

praz in aluat jpeg

Un aluat gustos îmbracă această legumă gustoasă pentru o cină reuşită.

Ingrediente (2 tăvi)

500 g făină 1 lingură drojdie uscată 2 linguri ulei de floarea-soarelui ½ linguriţă sare 250 ml apă caldă 2 bucăţi praz

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu puţină apă caldă şi 2-3 linguri făină. Laşi maiaua să crească. Când începe să facă bule de aer, adaugi făina, sarea, uleiul şi treptat apă caldă. Frămânţi până obţii un aluat care nu se ţine de mâini, după care-l laşi să crească până îşi dublează volumul.

Speli prazul, îi tai frunzele şi-l laşi la scurs. După ce ai împărţit aluatul în jumătate, îl întinzi în fâşii lungi, pe care le înfăşori în jurul prazului. Pui prazul în tăvi înalte cu hârtie de copt şi ţii la cuptor până se rumeneşte pâinea.