Quiche cu legume
Reţeta este ideală pentru o cină caldă şi savuroasă, mai ales că puteţi consuma quiche-ul şi a doua zi, la micul dejun.

Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină albă
100 ml ulei de măsline
70 ml apă rece
½ linguriță sare
Pentru umplutură
200 g mazăre (proaspătă sau congelată)
1 ceapă mică, tocată
2 căței de usturoi, zdrobiți
200 g tofu moale
100 ml lapte vegetal
2 linguri fulgi de drojdie inactivă
2 linguri amidon de porumb
1 linguriță muştar Dijon
1 linguriță zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper, după gust
o mână de frunze de rucola, tocate
Mod de preparare
Într-un bol mare, amesteci făina cu sarea, adaugi uleiul și apa rece treptat. Frămânți până obții un aluat omogen, nelipicios, îl înfășori în folie alimentară și-l lași la frigider 20–30 de minute.
Sotezi ceapa și usturoiul în ulei de măsline 2–3 minute, până devin translucide. Adaugi mazărea și mai gătești 5 minute.
Într-un blender, mixezi toful, laptele vegetal, drojdia inactivă, făina de năut, muștarul și zeama de lămâie până obții o cremă fină. Condimentezi cu sare și piper, apoi încorporezi mazărea și rucola.
Întinzi aluatul într-o formă de tartă, îl înțepi ușor cu o furculiță și-l coci în orb 10 minute la cuptorul încins. Torni umplutura peste aluat și nivelezi.
Introduci quiche-ul în cuptor și coci 30–35 de minute, până devine ferm și ușor auriu.
Lași 10 minute să se răcorească, apoi servești cu frunze proaspete de rucola și stropit cu puțin ulei de măsline.



























