Quiche cu praz
O rețetă de tartă gustoasă pe care o poți adapta în funcție de ce ingrediente ai la îndemăna.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
120 g unt rece
1 ou
3 linguri smântână
1 praf sare
Pentru umplutură
2 fire praz mai mici
2 căței usturoi
3 ouă
50g brânză cheddar, rasă
100g brânză de capră
1-2 linguri ulei
sare
piper
3-4 linguri smântână
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci bine toate ingredientele, frămânți un aluat elastic pe care-l înfășori în folie și îl dai la frigider.
Pentru umplutură, tai cubulețe partea albă de la praz și le speli într-o strecurătoare, apoi le ții la scurs. Încingi uleiul și călești usturoiul mărunțit, adaugi prazul, sare după gust și îl gătești până când se înmoaie și devine ușor sticlos. Amesteci din când în când,
apoi dai tigaia de pe foc.
Întinzi aluatul într-o formă de tartă tapetată, îl înțepi din loc în loc și îl coci până ce devine auriu.
Bați ouăle cu smântâna și cu cele două tipuri de brânză, potrivești de sare și de piper, răstorni prazul, omogenizezi și torni amestecul în coaja de tartă.
Dai tava, din nou, la cuptor și o mai ții aproximativ 20 de minute, lași puțin la răcit și o poți tăia și servi.