Quiche cu roșii și spanac

quiche cu rosii jpg

Quiche, tarta tradițională din Franța, datează din Evul Mediu. Se crede că quiche-ul a fost creat de bucătarii medievali ca o modalitate de a folosi ingredientele rămase.

Ingrediente pentru quiche cu roșii și spanac

Pentru blat:

250 g făină

1 ou

125 g unt

sare

2 linguri apă

Pentru umplutură:

10 roșii cherry

1 cană frunze de spanac

1/2 cană boabe de porumb

1 ceapă medie toccata

2 căței de usturoi

1 cană brânză Cheddar

3 ouă

1 ceașcă smântână

sare piper, după gust

Cum faci quiche cu roșii și spanac

Într-un bol mare, cerni făina împreună cu sarea, adaugi untul rece, tăiat cubulețe, oul și amesteci până se formează un aluat sfărâmicios. Torni ușor apă rece până obții un aluat omogen și-l lași la frigider 40 de minute. Modelezi aluatul într-o formă de tartă unsă cu puțin unt. Din loc în loc, înțepi aluatul cu o furculiță, acoperi cu o foaie de copt, peste care pui boabe de fasole. Introduci în cuptorul preîncălzit forma 15-20 de minute.

Într-o tigaie, la foc mediu, sotezi ceapa și usturoiul, tăiat mărunt, până se înmoaie. Adaugi porumbul și spanacul și mai lași pe foc încă 2-3 minute sau până când spanacul este gata. Iei de pe foc și lași să se răcească.

Într-un castron, bați ouăle, smântâna, sarea și piperul. Adaugi legumele răcite și brânza rasă în amestecul de ouă și omogenizezi bine.

Torni amestecul în aluatul de tartă, așezi roșiile cherry, tăiate în jumătăți și pui din nou tarta în cuptor 25 de minute sau până când quiche-ul este închegat și crusta este aurie.

Lași la răcit 10 minute înainte de a o tăia și decorezi cu busuioc proaspăt.