Ratatouille clasic

1 veggiesinpan jpg jpeg

Ghiveciul nostru de legume este cunoscut sub numele de ratatouille în bucătăria franţuzească. E delicios, aşa că merită să încerci reţeta!

De ce ai nevoie ca să prepari ratatouille clasic:

2 vinete

3 dovlecei

3 ardei graşi

2 cepe roşii tăiate rondele

4 căţei de usturoi tăiaţi fin

busuioc verde tăiat mărunt

câteva crenguţe de cimbru verde

6 roşii tăiate cuburi mari

1 conservă de roşii

1 lingură de oţet balsamic

sare

piper

ulei

Cum prepari ratatouille clasic:

Cureţi vinetele şi dovleceii, îndepărtezi nervurile şi seminţele ardeilor şi-i tai în bucăţi. Într-o tigaie cu ulei încins, pui vinetele, dovleceii şi ardeii şi îi căleşti circa 5 minute. Îi scoţi şi îi transferi într-un castron. Pui în acelaşi oală ceapa, usturoiul, busuiocul şi frunzele de cimbru, mai adaugi ulei, dacă e nevoie. Le căleşti până se înmoaie şi devin aurii. Adaugi înapoi în oală legumele călite, roşiile proaspete, cele din conservă, oţetul balsamic, sare şi piper, după gust.

Amesteci bine, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă la foc mic 30-35 minute. Adaugi frunzele de busuioc şi mai asezonezi cu sare şi piper, dacă e nevoie. Poţi să-l serveşti cu orez fiert la aburi, dacă vrei.

Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/

https://www.jamieoliver.com/recipes/

Sursa foto: http://www.chewonthatblog.com

http://www.chewonthatblog.com