Ratatouille cu vinete, dovlecei și roșii

ratatui jpg

Îţi venim în ajutor cu o super-reţetă de prânz sau de cină: ratatouille cu vinete, dovlecei și roșii.

Ingrediente

3 vinete

3 dovlecei

4 roșii

500 ml sos de roșii

1-2 cepe roșii

4-5 căței de usturoi

2 ardei grași

1 ardei iute mărunțit

sare

piper

2 linguri ulei

cimbru

oregano

pătrunjel

Mod de preparare

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare ca să le îndepărtezi amăreala și le lași deoparte cât timp te ocupi de restul legumelor.

Tai dovleceii, roșiile și cepele rondele, iar ardeii grașii fâșii subțiri, apoi presari legumele cu sare și piper, după gust.

Speli rondelele de vinete sub jet de apă.

Torni sosul de roșii într-o tavă, presari sare și piper după gust, adaugi usturoiul mărunțit, oregano, ardeiul iute, cimbru și pătrunjel tocate și amesteci. Așezi feliile de legume, alternativ, în cerc, le stropești cu ulei și le dai la cuptorul încins, aproximativ o oră, până ce se rumenesc la suprafață.