Ratatouille picant

1 captura de ecran din 2019 07 23 la 17 50 54 png png

O reţetă de legume cu o nuanţă picantă, acest preparat rustic francez este perfect pentru a fi servit lângă o friptură de miel sau porc. Îţi recomandăm să încerci acest ratatouille, fie că îl serveşti ca masă de prânz într-o zi de post, sau ca garnitură la un fel principal.

Ingrediente:

125 ml ulei de măsline 2 dovlecei medii 1 vânătă mare 1 ardei capia 1 aide gras verde 2 cepe roşii medii 4 căţei de usturoi 1 coajă de portocală 1/2 linguriţă seminţe de coriandru 2 frunze de dafin 1 lingură oţet de vin 800 g conservă de roşii cubuleţe 1 ardei iute

Mod de preparare:

Încinge o lingură de ulei într-o tigaie pe care o poţi băga la cuptor. Găteşte dovlecelul, tăiat cubuleţe, până se rumeneşte. Ia-l de pe foc, încinge o altă lingură de ulei şi găteşte vânăta, tăiată cubuleţe, până se rumeneşte.

Ia vânăta de pe foc. Repetă procesul cu ardeii roşii şi verzi şi ia-i de pe foc după ce se rumenesc.

Încinge 2 linguri de ulei în aceeaşi tigaie şi găteşte ceapa şi usturoiul. Adaugă roşiile tocate şi fierbe totul. Adaugă şi chilli-ul şi redu focul până sosul începe să se îngroaşe.

În aceeaşi tigaie pune toate legumele pe care le-ai prăjit, adaugă frunzele de dafin şi seminţele de coriandru. Asezonează cu sare şi piper şi fierbe cam 40 de minute, cu capacul pus. Adaugă oţetul, scoate frunzele de dafin şi serveşte.