Ravioli cu gulie şi sos de ierburi aromate

Ne-am gândit şi la biata gulie, o legumă atât de sănătoasă, dar la fel de ignorată în bucătăria românească. Pe nedrept! Aşa că iată ce reţetă cu gulie vă propunem noi azi:
Ingrediente
3 gulii
Pentru ravioli 500 g făină 4 ouă 5 linguri apă un praf de sare
400 g carne de pui tocată
2 cepe
4 ciuperci
4 linguri ulei
4 linguri pesmet
100 g unt
50 g parmezan (sau caşcaval)
sare
100 g smântână
rozmarin
pătrunjel verde
Preparare
Faci umplutura pentru ravioli şi căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins. Adaugi carnea tocată şi le căleşti împreună, adăugând din când în când puţină apă, până când carnea este pătrunsă. Căleşti ciupercile, tocate mărunt, în 50 g unt până scade toată zeama. Amesteci carnea cu ciupercile călite şi le condimentezi, după preferinţă, cu sare. Din făină, ouă, apă şi sare prepari un aluat din care întinzi foi subţiri. Pe fiecare foaie de aluat aşezi cu linguriţa grămăjoare de umplutură, lăsând distanţă între ele. Acoperi cu altă
foaie de aluat, tai pătrate în care sunt incluse grămăjoarele cu umplutură şi le sigilezi bine pe toate laturile să nu se desfacă la fiert. Le fierbi în apă cu sare, le strecori şi le păstrezi calde.
Cureţi guliile de coajă, le fierbi în apă cu sare, le strecori şi le tai felii. Aşezi un strat de gulii într-un vas termorezistent, adaugi ravioli, restul de gulii, stropeşti cu untul rămas, topit, şi introduci la cuptor pentru 10 minute. Serveşti imediat, garnisite cu smântână amestecată cu rozmarin şi pătrunjel verde. Se poate orna cu chives, ceapă verde
asemănătoare unui pai.