Reţetă castraveţi bulgăreşti - ingredientul care le dă un plus de savoare

1 castraveti bulgaresti murati in otet jpg jpeg

Dacă ţi s-a terminat rezerva de castraveţi bulgăreşti sau pur şi simplu vrei să prepari alte câteva borcane, îţi propunem să încerci această reţetă de cartofi bulgăreşti.

Reţetă castraveţi bulgăreşti - ingrediente necesare:

- două kilograme de castraveciori - trei cepe - patru morcovi - o rădăcină de hrean - boabe de muştar - boabe de piper - foi de dafin - sare - oţet - ramuri de mărar

Reţetă castraveţi bulgăreşti - mod de preparare:

Spală bine borcanele, iar apoi sterilizează-le.

Ulterior, spală castraveţii şi taie-le capetele.

Ia fiecare borcan şi aşează mai întâi castraveţii, apoi două-trei rondele de ceapă, o lingură de boabe de muştar, o linguriţă de doabe de piper, 1-2 foi de dafin, o linguriţă de sare, una de zahăr şi cinci linguri de oţet.

Completează apoi cu apă rece, capsează capacele şi agită borcanele pentru ca ingredientele să se amestece.

Pune-le la fiert într-o oală pe fundul căreia ai aşeazat un prosop de bucătărie şi lasă-le 25 de minute din momentul în care începe să fiarbă apa.

Acoperă cu prosoape pentru o răcire cât mai lentă.