Reţeta clasică de salată Caesar
Salata este întotdeauna o alegere excelentă atunci când vrei sa mănânci ceva uşor şi săţios, iar reţeta clasică de salată Caesar este perfectă pentru o zi aglomerată.
De ce ai nevoie pentru a pregăti salata Caesar
4 ouă
6 fâşii de prosciuto
2 linguri ulei de măsline
1 baghetă de pâine, tăiată subţire
1 căţel de usturoi
Parmezan după gust
1 salată verde creaţă
Pentru dressing
1 gălbenuş de ou
1 căţel de usturoi pisat
1 lingură de muştar
suc de lămâie după gust
160 ml ulei de măsline
1 lingură de maioneză
Cum se prepară salata Caesar
Pentru dressing, amestecă gălbenuşul de ou cu usturoiul pisat, muştarul, sucul de lămâie şi maioneza şi mixează-le bine. Le poţi pune într-un blender mic, dacă ai. La sfarşit adaugă uleiul de măsline şi o lingură de apă caldă, pentru ca toate ingredientele sa se amestece mai bine. Acoperă şi păstreaza-l la frigider.
Pune ouăle într-o cratiţă şi acoperă-le cu apă rece. Fierbe-le timp de 4 minute.
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Pune într-o tavă fâşiile de prosciuto şi coace-le timp de 8-10 minute, până când devin crocante. Lasă-le să se răcească complet, apoi rupe-le în bucăţi potrivite. Prăjeşte bagheta de pâine şi unge-o pe o parte şi pe alta cu puţin ulei de măsline. Pune-o pe o farfurie peste care ai aplicat un prosop de bucătărie, la răcit. Spală bine salata şi aşează-o într-un bol. Adaugă feliile de bacon, usturoiul, ouăle tăiate în jumătate, pâinea şi asezonează cu parmezan şi dressing.
Sursa: www.taste.com