Reţeta clasică de salată Caesar

Clasica reţetă de salată Caesar jpeg

Salata este întotdeauna o alegere excelentă atunci când vrei sa mănânci ceva uşor şi săţios, iar reţeta clasică de salată Caesar este perfectă pentru o zi aglomerată.

De ce ai nevoie pentru a pregăti salata Caesar

4 ouă

6 fâşii de prosciuto

2 linguri ulei de măsline

1 baghetă de pâine, tăiată subţire

1 căţel de usturoi

Parmezan după gust

1 salată verde creaţă

Pentru dressing

1 gălbenuş de ou

1 căţel de usturoi pisat

1 lingură de muştar

suc de lămâie după gust

160 ml ulei de măsline

1 lingură de maioneză

Cum se prepară salata Caesar

Pentru dressing, amestecă gălbenuşul de ou cu usturoiul pisat, muştarul, sucul de lămâie şi maioneza şi mixează-le bine. Le poţi pune într-un blender mic, dacă ai. La sfarşit adaugă uleiul de măsline şi o lingură de apă caldă, pentru ca toate ingredientele sa se amestece mai bine.  Acoperă şi păstreaza-l la frigider.

Pune ouăle într-o cratiţă şi acoperă-le cu apă rece.  Fierbe-le timp de 4 minute.

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Pune într-o tavă fâşiile de prosciuto şi coace-le timp de 8-10 minute, până când devin crocante.  Lasă-le să se răcească complet, apoi rupe-le în bucăţi potrivite. Prăjeşte bagheta de pâine şi unge-o pe o parte şi pe alta cu puţin ulei de măsline. Pune-o pe o farfurie peste care ai aplicat un prosop de bucătărie, la răcit.  Spală bine salata şi aşează-o într-un bol. Adaugă feliile de bacon, usturoiul, ouăle tăiate în jumătate, pâinea şi asezonează cu parmezan şi dressing.

Sursa: www.taste.com