Ridichi murate
Murăturile sunt foarte căutate şi apreciate în sezonul rece, aşadar ai grijă să ai cămara plină. Pe lângă varză sau castraveţi, noi îţi propunem să faci şi ridichi murate.
De ce ai nevoie pentru ridichi murate
400 g ridichi, curăţate şi feliate
2 căţei de usturoi
150 ml apă
150 ml oţet
2 linguri miere sau zahăr, opţional
Cum se prepară ridichi murate
Speli şi sterilizezi borcanele. Pui feliile de ridichi împreună cu căţeii de usturoi întregi în borcane, având grijă să rămână aproximativ 1 cm spaţiu liber la gura borcanului. Combini apa cu oţetul şi când aproape dă în clocot dai deoparte şi adaugi, dacă vrei, zahăr sau miere. Pui lichidul în borcane şi aştepţi 10 minute. Dacă mai este nevoie mai adaugi lichid, având grijă ca ridichile să fie acoperite. Înfiletezi borcanele şi le dai la rece. Murăturile vor fi gata în câteva zile şi pot ţine câteva luni dacă sunt păstrate la frigider.