Risotto cu ciuperci

pilaf risotto jpeg

Cremos şi cu o textură mult mai fină decat a pilafului, acest risotto va intra repede în topul mâncărurilor tale preferate.

De ce ai nevoie pentru risotto cu ciuperci

2 linguri ulei

1 ceapă

2 căţei de usturoi

400 g orez

240 ml vin alb

300 g ciuperci

1 l supă de pui

4 crenguţe cimbru

2 linguri unt

120 ml smântână

200 g parmezan

sare

piper

Cum se prepară risotto cu ciuperci

Încingi uleiul şi sotezi ceapa şi usturoiul 3-4 minute. Adaugi orezul şi amesteci, iar după 1-2 minute torni vinul şi-l laşi să fiarbă până se absoarbe. Pui ciupercile tăiate şi o cană de supă de pui. După ce s-a absorbit supa, mai pui câte o cană şi repeţi până termini supa. Nu uita să amesteci constant, să nu se prindă orezul. Încorporezi untul, cimbrul, smântâna şi jumătate din cantitatea de parmezan. Asezonezi cu sare şi piper după gust şi după ce s-a topit brânza, dai deoparte. Serveşti cu parmezan ras pe deasupra.