Risotto de orez brun cu ciuperci
Din bucătăria italiană, poţi încerca această reţetă de risotto cu ciuperci şi parmezan.
De ce ai nevoie ca să prepari risotto de orez brun cu ciuperci:
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă, tocată
- 2 căţei de usturoi, presaţi sau tocaţi
- 5 căni supă de legume
- 1 ½ căni orez brun cu bobul mic
- 335-400 g ciuperci curăţate, spălate, tăiate felii
- 1 cană parmezan ras
- ½ cană vin alb sec, opţional
- 3 linguri unt
- sare, după gust
- piper negru măcinat, după gust
- 4 crenguţe oregano
Cum prepari risotto de orez brun cu ciuperci:
Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade.
Căleşti ceapa într-o lingură de ulei într-o cratiţă, cu un praf de sare până se înmoaie parţial, apoi adaugi usturoiul şi continui încă 2-4 minute. Adaugi 4 căni cu supă (sau 3 căni cu supă şi 1 cu apă), acoperi şi laşi să dea un clocot la foc mediu-mare. Iei de pe foc şi pui orezul. Acoperi vasul şi dai la cuptor la foc mic până când orezul s-a înmuiat bine, circa 60 minute.
Între timp, pregăteşti ciupercile. Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o cratiţă, adaugi ciupercile curăţate şi feliate, cu un praf de sare. Căleşti, amestecând ocazional, până când ciupercile devin închise la culoare şi şi-au lăsat cea mai mare parte a sucurilor lor, circa 13 minute.
Scoţi cratiţa din cuptor. Torni restul de supă, adaugi parmezanul, vinul, untul, sare şi piper, după gust, amesteci energic 2-3 minute, până când orezul este gros şi cremos. Adaugi amestecul de ciuperci şi zeama lor, dacă a mai rămas. Asezonezi cu sare şi piper, după gust şi presari frunze de oregano.
Sursa: https://cookieandkate.com