Rizotto indian cu ardei şi şofran

shutterstock 109779677 jpeg

Şi pentru că astăzi este prima zi de post, îţi propunem o reţetă simplă, dar delicioasă, rizotto indian cu ardei şi şofran.

De ce ai nevoie pentru rizotto indian cu ardei şi şofran

2 cepe (albă şi roşie) › 2 linguri ulei de măsline › 2 ardei (galben şi roşu) › 1 ardei iute roşu › 150 g orez cu bobul lunguieţ › apă caldă (sau supă strecurată de legume) › praf de curry › ¼ linguriţă şofran › chimen măcinat › piper negru proaspăt măcinat › sare › frunze verzi de busuioc (pentru garnisit)

Cum se prepară rizotto indian cu ardei şi şofran

Se spală orezul, se scurge de apă şi se aşază într-un vas încăpător termoizolant.

Se adaugă ceapa albă tăiată mărunt şi ceapa roşie tăiată rondele, ardeii curăţaţi de cotoare, seminţe şi fibre, tăiaţi bucăţele, ardeiul iute tăiat pe jumătate, dar fără seminţe, condimentele, după gust şi preferinţă.

Se amestecă toate ingredientele, se acoperă cu apă caldă (sau supă strecurată de legume), se pune capac şi se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40 de minute. Se serveşte cald, garnisit cu frunze verzi de busuioc verde, după ce a mai stat în cuptor, cu focul stins, încă 10 minute.