Roşii şi dovlecei cu orez

Suntem tentaţi vara la prepararea a tot felul de mâncăruri cu legume. Unul dintre acestea este chiar acesta cu roşii, dovlecei şi orez.
Ingrediente
3 dovlecei 3-4 roşii 150 g kaizer 150 g măsline negre 1 cană orez 4-5 căţei usturoi cimbru frunze busuioc ulei sare piper unt cât o nucă supă legume (opţional)
Mod de preparare
Fierbi orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Speli bine dovleceii şi roşiile, le tai felii subţiri, ca şi kaizerul. Aşezi orezul fiert amestecat cu untul într-o tavă, apoi adaugi, pe verticală, alternând o felie de dovlecel cu una de roşie şi cu una de kaizer, până le epuizezi. Adaugi măsline, cu sau fără sâmburi, căţeii de usturoi feliaţi, presari cimbru, frunze de busuioc tocate, sare şi piper, după gust. Stropeşti cu ulei şi dai la cuptor 25 de minute. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină supă de legume. Laşi la cuptor până când legumele sunt rumenite frumos.