Roşii umplute cu ciuperci
Pentru ocazii festive, în zilele de post, iată o reţetă de antreu care va înlocui perfect carnea.
De ce ai nevoie ca să faci roşii umplute cu ciuperci:
6-8 roşii
6-8 ciuperci sau hribi
verdeaţă tocată
sare
4 linguri ulei
1 ceapă
usturoi
piper măcinat
opţional brânză rasă (varianta de dulce)
Cum faci roşii umplute cu ciuperci:
Speli roşiile, decupezi capacul şi le goleşti de miez. Înlături seminţele, toci mărunt pulpa. Cureţi şi speli ciupercile, le tai feliuţe subţiri, le căleşti în ulei împreună cu ceapa tocată, usturoiul tăiat feliuţe, sare, piper măcinat şi miezul roşiilor. Laşi acoperit, pe foc mic, 15-20 minute. Răceşti, amesteci cu verdeaţă tocată şi umpli roşiile. Le laşi la rece 30 minute sau le aşezi în vas de yena şi le ţii în cuptorul cald 20 minute.
Sursa foto: https://www.foodnetwork.com