Roşii umplute cu orez

rosii umplute cu orez jpg

Aceste roşii umplute cu orez sunt ideale pentru zilele în care ţii post.

Ingrediente

8 roşii mari și tari

1 ceaşcă orez

3 cepe

3 linguri ulei

1 linguriţă făină

1 vârf cuţit de zahăr

sare

piper

verdeaţă tocată

Mod de preparare

Tai un căpăcel la roșii, le scobești şi le pui cu scobitura în jos, să se scurgă. Păstrezi miezul. Separat, rumenești într-o tigaie mai adâncă două cepe tocate, adaugi, apoi, orezul spălat și scurs bine și amesteci 1 minut.

Acoperi orezul cu apă și lași să se umfle puțin, îl dai deoparte de pe foc, adaugi sare, piper și verdeață tocată după gust, zahărul, încorporezi și umpli roșiile cu amestecul obținut.

Prepari un sos călind ceapa rămasă, tăiată mărunt, făina stinsă cu sucul din miezul de roșii băgat la blender, sare și piper după gust.

Așezi roșiile cu scobitura în sus într-o cratiţă și adaugi sosul de roșii, dai la cuptor și lași să fiarbă până scade potrivit.