Rulouri de dovlecei cu praz şi ciuperci

rulouri de dovlecei cu praz si ciuperci jpeg

Fie ca este o ocazie specială, fie aşa ţi-a venit să pregăteşti un aperitivi pentru cei dragi, aceste rulouri sunt un preparat gustos.

Ingrediente (4 porţii) 2-3 dovlecei 3 linguri făină 4 linguriţe muştar 250 ml supă de pui 400 g ciuperci 2 fire ceapă 2 fire praz 1 lingură unt 4-5 linguri seminţe de susan 150 g brânză de capră 1 praf de sare 5 linguri smântână

Mod de preparare

Amesteci într-un bol 2 linguri de făină cu 2 linguri de smântână, muştarul şi 2 linguri de supă de pui. Topeşti untul şi căleşti ceapa, prazul şi ciupercile tăiate mărunt. Torni compoziţia de smântână şi laşi să clocotească puţin, după care adaugi restul de supă şi de făină. Când s-a îngroşat sosul, iar prazul şi ceapa s-au înmuiat, dai deoparte şi laşi la răcorit. Le pui în blender şi le pasezi până devin o cremă.

Speli dovleceii, le îndepărtezi capetele şi-i tai pe lung, în feliuţe cât mai subţiri. Mixezi brânza cu restul de smântână şi adaugi sare după gust. Ungi feliile de dovlecei cu crema de praz, rulezi şi îmbraci rulourile în cremă de brânză. La final, treci rulourile prin seminţe de susan.