Rulouri de vinete cu brânză

Rulada de vinete cu branza jpeg

Atunci când nu mai ştii ce să găteşti la cină, această reţetă de rulouri de vinete cu brânză te va ajuta să îţi recapeţi inspiraţia. Vei obţine un preparat delicios şi chiar dacă nu este de post, familia ta va fi cu siguranţă încântată să mănânce rulourile de vinete. Două rulouri de vinete cu brânză alcătuiesc o porţie completă. Poţi mânca acest preparat cu o salată mare, ca garnitură, şi vei obţine o cină sănătoasă.

Rulouri de vinete cu brânză – Ingrediente

2 vinete mari (cam de 450 g – 600 g fiecare), curăţate şi tăiate pe lungime, în 4 felii subţiri 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă medie, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 cană brânză ricotta 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat 3/4 linguriţă oregano uscat 280 g sos de roşii cu busuioc brânză mozzarella, după gust 2 linguri parmezan ras

Rulouri de vinete cu brânză – Mod de preparare

Aşezi grătarul de la cuptorul tău (cu broiler) la 12 cm distanţă de flacără. Încingi cuptorul. Aşezi într-o tavă de copt prăjiturile o folie de aluminiu şi pulverizezi puţin ulei. Aranjezi feliile de vinete pe tava mare de copt. În cuptor, coci vinetele, fără să întorci feliile, până când devin maro-aurii, cam 6 minute. Le scoţi din cuptor şi le laşi să se răcească.

Încingi cuptorul. Ungi un vas sau o cratiţă cu puţin ulei sau pray pentru gătit, ca să nu se lipească.

Într-o tigaie mare, încingi uleiul şi adaugi ceapa şi usturoiul. Căleşti, amestecând ocazional, cam 5 minute.

Într-un bol mediu, amesteci brânza ricotta, pătrunjelul şi oregano. Încorporezi în brânză amestecul de ceapă.

Întinzi câteva linguriţe din amestecul de brânză ricotta pe partea mai „palidă“ a fiecărei felii de vinete.

Întinzi bine pentru a acoperi felia. Rulezi fiecare felie de vinete pentru a cuprinde umplutura. Pui rulourile de vinete în tava de copt pregătită anterior.

Torni cu o lingură sosul de roşii şi busuioc peste rulourile de vinete. Pe deasupra, presari caşcaval ras şi parmezan ras.

Dai la cuptor rulourile de vinete cu brânză până când vezi că legumele s-au copt şi au căpătat o culoare maronie, iar sosul sfârâie puţin, cam 30 de minute. Serveşti imediat 2 rulouri de vinete cu brânză, pe o farfurie.

Sursa: recipegirl.com.